Aktiviteter

Home  /  Aktiviteter

Vi ble stiftet på 1980-tallet av Sigve Osturn , Norges kanskje mest kjente person med Downs syndrom.

 Vi har en rekke aktiviteter hele året gjennom, og akkurat her kan du lese mye mer om dem!

 

Hovedaktiviteter.

Det er selvsagt helt naturlig at hovedaktivitetene våre er kampene. Det er dette som er selve fokusen på det gutta driver med. Og det nytter ikke å tenke noe annet, for gutta er bærere av Downs syndrom i andre rekke. Fotballen kommer først. Gjennom sesongen spiller vi alle de kampene som vi er satt opp i i divisjonen vår, og vi legger vår stolthet i å gjennomføre alle kamper uansett hva som skulle skje. Hjemmekampene våre er selvsagt spesielt viktige, og på dem håper vi alltid på masse publikum.
 
Her kommer supporterne våre inn, og det er en viktig ingrediens i laget.
HuvenesBrølet kaller vi dem, og denne glade gjengen er med på å lage god stemning på alle vår kamper. Det er hyggelig om du har lyst til å se kampene våre. Og vi arrangerer masse kos og moro rundt dem. Fast innslag er, for eksempel, salg av pølse i lompe, samt saft eller buljong, alt etter hvor kaldt det er ute. Dette er blitt tradisjon, akkurat som vaflene som Kari Iversen selger. Kari er en aktiv støttespiller for Huvenes, og er selv en gladjente med Downs. Det sies at vaflene til Kari er de beste i hele kommunen, og det er ikke umulig.
 
Bortekampene er også viktige, men vi forstår selvsagt at ikke alle trofaste familiemedlemmer
og støttespillere har anledning til å stille opp hver eneste gang vi spiller borte. Vi ser den, men er likevel glade for alle som stiller opp der de kan.
Møter

Alle som er aktive støttespillere ønsker selvsagt å få jevnlige oppdateringer på det vi holder på med. Dette gjennomfører vi jevnlig, på tre-månedersmøtene våre. Der blir det fyldige rapporter fra alle trenere og ledere. I tillegg til det praktiske, er det selvsagt også rom for litt kos med vafler og kaffe. Det er gjerne på disse møtene vi legger opp planer og prosjekter, så alle støttespillere som ønsker å være med og å tenke litt høyt om ting vil like disse møtene.

Reiser

Vi prøver å få til reiser minst en gang i året. Ja, reiser på nasjonalt plan, og gjerne også internasjonalt. Småreiser og farting rundt omkring i kommunen og fylket for øvrig er jo noe vi steller med jevnlig, men storreisene våre legger vi helst til sommer eller vinter. I fjor reiste vi til Tyskland, nærmere bestemt den nordtyske byen Schtenck, der vi hadde treningsleir med et tilsvarende, tysk fotballag. Det var en utrolig artiv opplevelse, med minner for livet, og en god del praktiske tips som vi tok med oss på veien med en gang. Nå planlegger vi 2017-reisa, som skal gå til USA! Der skal vi på et helt fantastisk treningsopplegg som heter «Train Or Die», med den tøffe, amerikanske coachen Tim Walters. Det er selvsagt grunn til å minne om at dette e ropplegg som gutta på laget selv har bedt om, og alt er bestemt på demokratisk vis gjennom avstemninger og møter gjennom flere måneder!

Terapi

En av de flotteste tingene vi har klart å få til, er å bygge opp et lite terapisenter i klubblokalene. Der leier vi ut rimelige lokaler til en fysioterapeut, en psykolog samt en tannlege, og som takk for hjelpen får vi meget god rabatt på individuelle timer hos disse spesialistene. Noe som kan komme godt med. Alle medlemmer av klubben, enten dette er støttemedlemmer, aktive medlemmer eller familiemedlemmer, får rabatt på disse tjenestene, så det er bare å ta kontakt.

Sauna

Ikke glem at vi har en fantastisk flott sauna som det er mulig å bruke. En betaler 20 kroner for hvert besøk, og den er åpen hver eneste dag hele året gjennom. I fornindelse med saunaen finnes det et lite treningssenter, samt et velværesenter. Og begge disse lokalene er åpne for alle våre medlemmer.

Bidrag

Dersom du har lyst til å være med å hjelpe Huvenes Fotball til nye høyder, er det virksligkoselig om du tar kontakt med daglig leder Leif Vaage. Han kan nås på telefon eller på epost, eller du kan stikke oppom kontoret om fredagene. Ellers er det bare å mæte opp på hjemmekampene eller på trening.