Historien

Home  /  Historien

Huvenes Fotball er hjertebarnet til nylig avdøde Sigve Osturn.

Han var kanskje Norges mest kjente Downs syndrom person, ikke minst gjennom de mange Norge Rundtinnslagene, samt all den oppmerksomheten han fikk gjennom fotballen.
Mange husker kanskje cupfinalen fra 1987, da Sigve ble presentert for kongen (et møte som var kjempevellykket, og som resulterte i en audiens med kongen allerede samme vinter). Gjennom hele 1990-tallet var Sive Sotrum og Huvenes fotball mye i media, og det var på denne tiden klubben vokste til det den er i dag.
 
Det finnes mange historier om Sive, altfor mange til at en kan begynne å ramse dem opp her, men det en trygt kan legge vekt på er at Sigve var en person som fikk utrettet utrolig mye innen det han
brandt for.
Og det var, som de fleste vet, hovedsakelig fotball.
soccer-stadium

Klubbhuset.

Det var Sigve som egenhendig samlet sammen penger til å bygge klubbhuset, for eksempel. Dette klarte han allerede i 1985, og saunaen var på plass i 1989.
Vi hadde en storstilt oppussing 10 år etter, i 1999, og dette var også Sigve med på, selv om kreften hadde tatt godt tak i ham i denne siste tiden. Noe av det siste Sigve Osturn gjorde før han tok turen for godt, var å etablere Sivefondet. Et fond som fikk en pangstart i 2000, med et innskudd på fantastiske ti millioner kroner.
 
Denne gangen kom fra en rekke aktører innen næringslivet, blant annet Stabburet (som jo laget den retten Sive aller mest likte, nemlig Joikakaker) SAS (som og så ga oss en rekke gratisreiser gjennom flere år) og Olav Thon, som støttet med et større beløp.

Tribunen.

Lilletribuna kom på plass i 2001, og da var mye allerede på plass. Men allerede i 2009 kjørte vi i gang med nytt prosjekt, og da var det selvsagt nybygget på klubbhuset samt en utvidelse av tribuna.
 
Alt dette ble ferdig i 2010, noe forsinket, men dette nyter vi godt av i dag, med god kapasitet på hjemmekampene, samt sikre, trygge og gode lokaler for trening, møter og sosialt samhold ellers!

Biler.

Osturn Fotballag eier en buss med plass til 40 personer, og en personbil som er til disposisjon for trener.
 
audience

Styret.

Vi har et kjempeflott styre som består av ti personer. Noen av dem er godt kjente både nasjonalt og lokalt, andre har mer direkte tilknytning til klubben sånn til daglig.
Det mest kjente styremedlemmet er nok Iver Løberg, for den kjente sangeren brenner for Huvenesn ikke minst fordi han har en søster med Downs. Og det var rørende å se at Iver nevnte Huvenes
på prisutdelingen som ble direktesendt på NRK, og denne gesten hjalp da også med å hanke inn
ganske mange enkeltbidrag!
Styret samles to ganger i året, for sine halvårsmøter, samt til generalforsamling i november, da vi kombinerer avslutning med en storstilt fest.